FAQ

FAQ

Hier vindt u een antwoord op onze veelgestelde vragen.
Staat uw vraag er niet tussen?

Contacteer Ons

Wat is reiniging met osmosewater?

Het osmosewater wordt aangebracht met een uitschuifbare telescoopsteel. Op de telescoopsteel zit een borstel bevestigd die het osmosewater over het raam verdeelt. Het osmosewater wordt met een slang langs de steel omhooggepompt. Tijdens het borstelen wordt constant osmosewater gespoten. Je ziet dan ook dat er veel water omlaag valt. 

Vaak denkt men dat er kracht op het raam uitgeoefend moet worden om het raam schoon te krijgen. Dit hoeft niet omdat het osmosewater een verbinding aangaat met het vuil dat op het raam zit. De kracht waarmee geborsteld wordt, heeft geen invloed op het schoner worden van een raam. Omdat het osmosewater een verbinding aangaat met het vuil, trekt het osmosewater het vuil als het ware van het raam af (het oplossende vermogen van water), zelfs tot in de poriën van het glas.

Na de eerste keer wassen gaat het reinigingsproces nog een tijdje door. Het osmosewater neemt oud vuil op doordat het in de poriën van het glas trekt. Wanneer het water is opgedroogd, blijft er een klein beetje oud vuil over op het raam, wat je ziet als kleine vlekjes op het raam. Daarom wordt er de eerste keer altijd extra goed gespoeld om oud vuil en zeepresten zo goed mogelijk weg te spoelen.

In 95% van de gevallen is dit verholpen bij de tweede keer wassen met osmosewater. Vanaf dat moment zullen de ramen telkens schoner worden en ook langer schoon blijven zodat het oppervlak gladder zal worden waar minder vuil aan kan hechten.

Dit systeem is ook ontwikkeld voor de veiligheid van de glazenwasser. Door de telescoopsteel kan de glazenwasser op de grond blijven staan en is er geen valgevaar meer. Een ander voordeel is dat de ramen uiteindelijk schoner zijn en langer schoon blijven in tegenstelling tot de traditionele manier van glasbewassing.

Nog een voordeel van dit systeem: de kosten ten opzichte van een hoogwerker of steiger zijn relatief lager. Het is voordeliger, veiliger en de kwaliteit is beter wanneer er met een telescoopsysteem gewerkt wordt dan met bijvoorbeeld een hoogwerker. Kortom, beter voor de klant, de opdrachtgever, de opdrachtnemer en de glazenwasser. Plus het is niet schadelijk voor het milieu.

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Heeft uw tuin onderhoud nodig?

BC Onderhoud is meer dan alleen een schoonmaakbedrijf. Wij staan in voor glazenwassen, onderhoud en schoonmaak van uw tuin, dakgoten, zonnepanelen, rolluiken en meer. Steeds met aandacht voor uw woning of onderneming.

contacteer ons